A Mecsek Háza barlangturisztikai központ és bázis, fesztiválhelyszín és szálláshely, amely számos programot is kínál.

Legnépszerűbb programok:

  1. Overallos barlangtúra, ahol a kiépítetlen Trió-barlangot fedezhetik fel a látogatók. Itt meg kell küzdeni az élményért: négykézláb és vaslétrákon is közlekedünk.
  2. A szurdoktúra a Mecsek egyik legvadregényesebb területén túrázunk, átkelünk hatalmas sziklákon, vízmosásokon, bedőlt fatörzseken. Mind e közben geológiai és botanikai csodákra bukkanunk.
  3. Madárdal- és medvehagymatúra, pogácsasütéssel. Ekkor a medvehagymától illatozó erdőben megcsodáljuk a tavasszal kora nyáron nyíló virágokat, hallgatjuk és beazonosítjuk az éneklő madarakat, szedünk medvehagyma leveleket. Visszatérve a Mecsek Házához közösen megsütjük az évszak legízesebb pogácsáját
  4. Éjszakai túránk során pedig fürkésszük az éjszakai madárhangokat, a láperdő neszeit, a patak és a tó éjszakai életét, a táplálkozó denevéreket. Nyár eéején a szentjánosbogarak fényekkel kísért rajzása, ősszel a szarvasbőgés megfigyelése teszi felejthetetlenné a túrát!

Csapatunk képzett barlangászokból, geológiában, botanikában, természetismeretben jártas szakemberek és tanárok. Közösségünk alapja a Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesület (SZKBE), amely 1997-ben alakult. Tevékenységünk, a barlangkutatás bázisául a Nyugat Mecseket, Orfű környékét választottuk. Számos barlangot tártunk fel, kutatunk és látogattunk meg az elmúlt időszakban.

Kapcsolat a tulajdonossal